2014-01-31 Studioräven 2014Årets Studiorävar utsedda
Musikerförbundets hederspris Studioräven, och 50 000 kronor var, går i år till sångerskan Liza Öhman och basisten Rutger Gunnarsson.

Studioräven tilldelas årligen en musiker som visat framstående skicklighet och mångsidighet som studiomusiker, och som i sin yrkesverksamhet också utmärkt sig som en av kollegorna högt uppskattad och inspirerande musikant.

– Det är med stor glädje som Musikerförbundet ger varsin Studioräv till Liza Öhman och Rutger Gunnarsson för sina livsgärningar som studiomusiker, kommenterar Musikerförbundets Jan Granvik.

Juryns motiveringar:
Liza Öhman har vid sidan av sin egen solokarriär sjungit på ett stort antal svenska artisters inspelningar och är Sveriges mest anlitade och inspelade korist. Med sin unika röstklang, som hon hanterar med stor teknisk och musikalisk finess, lyfter och förstärker hon kören så att den får en särskild klang och lyster. Hennes arbetssätt kännetecknas av ärlighet och uppriktighet och det är omvittnat hur hon skapar trygghet i kören med sin hjälpsamhet och genuina musikalitet.”

Rutger Gunnarsson är Sveriges mest anlitade och inspelade basist och en av kollegor och uppdragsgivare högt uppskattad musikant. Rutgers spel kännetecknas av en varm ton, ett stabilt rytmiskt driv i kombination med stark stilkänsla och en högt utvecklad teknik, och när utrymme ges, ett improvisatoriskt och emotionellt spel i mästarklass. Han är med säkerhet också den mest avlyssnade svenska studiobasisten i världen genom sin medverkan på nästan alla ABBA-inspelningar.”

Musikerna Janne Schaffer, Monica Dominique, Ulf Andersson och Stefan Brolund utgör den kommitté som utsett pristagarna.

Prisutdelning i Stockholm tisdag 18/2
Prisutdelningen sker på Stacken på Nalen, Regeringsgatan 74 i Stockholm tisdagen 18 februari kl 19:00. Vokalgruppen Little Green medverkar och sjunger musik med anknytning till årets Studiorävar.

Kvällens konferencier: Per Herrey

För ytterligare information, vänligen kontakta:Jan Granvik, förbundsordförande
Mobil: 070-736 52 61
E-post: jan.granvik@musikerforbundet