2015-10-15 John Cleese Sverigeturné april 2016John Cleese på stor Sverigeturné med sin enmansshow

”Last time to see me before I die”
I april nästa år föräras Jönköping, Helsingborg, Linköping, Karlstad, Göteborg, Örebro, Gävle, Stockholm och Uppsala med besök av den legendariske John Cleese. Han är inte bara den längste och mest senile medlemmen i Monthy Python, utan måste sägas vara en av den moderna komedins gudfäder. Det här är förmodligen sista chansen att se honom på scenen.

Förra året släppte John Cleese sina bästsäljande memoarer ’Men hur som helst…’, en bok fullmatad med anekdoter från hans färgstarka liv och karriär. Nu får publiken möjlighet att höra de historierna – och andra – live. Föreställningen avslutas med frågestund som är en unik chans för fansen att komma honom nära.

Det är få som bemästrar svart komedi som John Cleese. När han tog ”Last time to see me before I die”-föreställningen på turné i Kanada spelades den för utsålda hus och möttes av skratt, jubel och applådåskor. Han delar med sig av berättelser om familj och vänner och håller bland annat ett lysande begravningstal till sig själv.

Som framgår av turnéns titel så utlovar Cleese att det här är sista chansen att se honom på scenen innan han dör, men att döma av hans digra arbetsschema – just nu turnérar han i USA tillsammans med Python-kollegan Eric Idle – så verkar han i motsats till den berömda papegojan faktiskt inte vara på väg att trilla av pinnen. Om ett par veckor fyller John Cleese 76 år, och då hans mamma uppnådde den aktningsvärda åldern av 101 år så kanske vi ändå kan hoppas att han likt sina landsmän i Stones fortsätter att dyka upp. Vem vet, kanske en turné på ålderdomshem?

Kort om John Cleese
John Cleese behöver egentligen ingen presentation. Hans karriär spänner över mer än fem decennier, och tog sin början med framgångarna för 1963 års Cambridge Footlight Revue som spelades i West End och på Broadway. Ett par av milstolparna är naturligtvis Monty Python-serierna och –filmerna samt skapandet av TV-serien ’Fawlty Towers’ om den oförglömlige hotellägaren Basil Fawlty och hans personal. Cleese har medverkat i ett otal filmer och TV-serier, bland annat skrev han manus till och medverkade i ’En fisk som heter Wanda’ och Emmy-belönades för sin gästroll i ’Skål’. John Cleese är så mycket mer än det, och om du mot förmodan inte känner till honom så föreslår vi att du googlar: http://bfy.tw/2EwU

Turnéplan - uppdaterad
4 april – Malmö, Slagthuset
5 april – Malmö, Slagthuset
6 april – Malmö, Slagthuset
9 april – Jönköping, Konserthuset
10 april – Helsingborg, Konserthuset
14 april – Linköping, Crusellhallen
15 april – Karlstad, CCC
17 april – Göteborg, Konserthuset
18 april – Örebro - Conventum
19 april – Gävle, Konserthuset
20 april – Stockholm, Cirkus
22 april – Uppsala, Konsert & Kongress
John Cleese uppträder också i Aarhus (11/4) och Köpenhamn (12/4)

Biljetter
www.shownight.se
Biljetterna släpps den 19 oktober, kl 10:00
Biljettpris: 525-695 kr plus serviceavgift
Föreställningen är ca 2 timmar lång

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Marianne Djudic
Mobil: 0707-952 956
E-post: .(JavaScript must be enabled to view this email address)