2015-12-12 Petter leder Grammis 16

#Grammis16


Petter + Grammis = SANT


En av våra mest folkkära artister kan nu lägga programledare till sin digra meritlista när han är värd för den 33:e upplagan av Sveriges äldsta, viktigaste och bredaste musikpris Grammis. Onsdagen den 24 februari leder han prisgalan från Cirkus i Stockholm när den direktsänds på SVT.

– Det är viktigt för mig att alltid utmana mig själv och det här är kanske en av de största utmaningarna jag kan utsätta mig för. Inombords är jag livrädd men jag ska göra ett bra jobb. Det är ett stort och viktigt pris, säger Petter.

– Vi är otroligt glada att Petter både kunde och ville leda Grammis 16. Han är en respekterad artist med mycket lång erfarenhet inom musik. Att han har varit Grammis-nominerad 20 gånger och vunnit fyra Grammisar gör ju inte saken sämre, säger Lisa Cronstedt, projektledare för Grammis och kommunikations- & marknadsansvarig på IFPI Sverige som arrangerar Grammis.

Petter kommer att närvara på pressträffen där de nominerade till Grammis 16 presenteras. Journalisten Amie Bramme Sey är värd för pressträffen.

Se nedan för info om dag, tid, plats etc.


SVT sänder Grammis från Cirkus i Stockholm
Onsdag 24 februari 2016
SVT Play kl 17:00 - direktsändning
SVT1 kl 21:00

Följ gärna Grammis på Facebook
Instagram & Twitter: @GrammisSverige
Hashtag: #Grammis16

Grammis delas ut i följande kategorier:

Årets album, Årets artist, Årets barnalbum , Årets dansband, Årets elektro/dans, Årets folkmusik/visa, Årets hederspris, Årets hiphop/soul, Årets hårdrock/metall, Årets jazz, Årets klassiska, Årets kompositör, Årets låt, Årets musikvideo, Årets nykomling, Årets pop, Årets producent, Årets rock och Årets textförfattare.

Pressträffen där de nominerade bidragen presenteras (utom Årets hederspris) sker torsdagen den 17/12 på Scandic Anglais, Humlegårdsgatan 23 i Stockholm.
Incheckning från kl 10:00 – pressträffen startar ca kl 10:20.
OSA via länken nedan senast måndag 15/12 - OBS! Endast media:
http://www.tastepr.se/osa/grammis16presstraff/

Grammis är Sveriges äldsta och bredaste musikpris som delas ut i ett tjugotal kategorier. Grammis syfte är att uppmärksamma och premiera artister, musiker, producenter och kreatörer som åstadkommit intressanta produktioner inom olika områden av musik under året. Grammis ska verka som en symbol för bred och artistisk ambitiös svensk musikproduktion, och stimulera kvalitet, kreativitet och bredd inom svenskt musikliv.
Grammis är Sveriges viktigaste musikpris.För ytterligare information, vänligen kontakta:

Marianne Djudic
Mobil: 0707-952 956
E-post: .(JavaScript must be enabled to view this email address)