2016-01-26 John Cleese till Malmö den 6:e aprilCleese tar sin enmansshow till Malmö under Sverigeturnén i vår
Efterfrågan på platser till John Cleese nya show ”Last time to see me before I die” är stor. Därför har ännu en stad lagts till i spelplanen för Sverigebesöket i vår: John Cleese kommer till Malmö och Slagthuset onsdagen den 6 april. Biljetterna släpps på torsdag denna vecka. I Sverige har vi alltid älskat den legendariske komikern och som namnet på showen säger kan det vara sista chansen att se honom live. Sedan tidigare är det klart att Cleese tar sin show till Jönköping, Helsingborg, Linköping, Karlstad, Göteborg, Örebro, Gävle, Stockholm och Uppsala. Se turnéplan och biljettinfo nedan.

John Cleese är inte bara den längste och mest senile medlemmen i Monthy Python, utan måste sägas vara en av den moderna komedins gudfäder. 2014 året släppte han sina bästsäljande memoarer ’Men hur som helst…’, en bok fullmatad med anekdoter från hans färgstarka liv och karriär. Nu får publiken möjlighet att höra de historierna – och andra – live. Föreställningen avslutas med frågestund som är en unik chans för fansen att komma honom nära.

Det är få som bemästrar svart komedi som John Cleese. När han tog ”Last time to see me before I die”-föreställningen på turné i Kanada spelades den för utsålda hus och möttes av skratt, jubel och applådåskor. Han delar med sig av berättelser om familj och vänner och håller bland annat ett lysande begravningstal till sig själv.

Som framgår av turnéns titel så utlovar Cleese att det här är sista chansen att se honom på scenen innan han dör, men att döma av hans digra arbetsschema – just nu turnérar han i USA tillsammans med Python-kollegan Eric Idle – så verkar han i motsats till den berömda papegojan faktiskt inte vara på väg att trilla av pinnen. John Cleese är 76 år, men då hans mamma uppnådde den aktningsvärda åldern av 101 år så kanske vi ändå kan hoppas att han likt sina landsmän i Stones fortsätter att dyka upp. Vem vet, kanske en turné på ålderdomshem?

Kort om John Cleese
John Cleese behöver egentligen ingen presentation. Hans karriär spänner över mer än fem decennier, och tog sin början med framgångarna för 1963 års Cambridge Footlight Revue som spelades i West End och på Broadway. Ett par av milstolparna är naturligtvis Monty Python-serierna och –filmerna samt skapandet av TV-serien ’Fawlty Towers’ om den oförglömlige hotellägaren Basil Fawlty och hans personal. Cleese har medverkat i ett otal filmer och TV-serier, bland annat skrev han manus till och medverkade i ’En fisk som heter Wanda’ och Emmy-belönades för sin gästroll i ’Skål’. John Cleese är så mycket mer än det, och om du mot förmodan inte känner till honom så föreslår vi att du googlar: http://bfy.tw/2EwU

Turnéplan
6 april – Malmö, Slagthuset
9 april – Jönköping, Konserthuset
10 april – Helsingborg, Konserthuset
14 april – Linköping, Crusellhallen
15 april – Karlstad, CCC
17 april – Göteborg, Konserthuset
18 april – Örebro - Conventum
19 april – Gävle, Konserthuset
20 april – Stockholm, Cirkus
22 april – Uppsala, Konsert & Kongress
John Cleese uppträder också i Aarhus (11/4) och Köpenhamn (12/4)

Biljetter
www.shownight.se
Biljetterna till showen i Malmö släpps torsdag 28/1
Biljettpris: 525-695 kr plus serviceavgift
Föreställningen är ca 2 timmar lång

För ytterligare information, intervjuer, bilder etc vänligen kontakta:

Marianne Djudic, Taste PR

E-post: .(JavaScript must be enabled to view this email address)
Mobil: 0707-952 956