2016-03-11 Svenska röster i The Angry Birds Movie

Angry Birds säger ’pip pip pip’


Eller – det gör de ju inte alls, för Angry Birds piper inte på svenska, de pratar. De svenska rösterna görs av bland andra Fredde Granberg, Jens Hultén, Nassim Al Fakir och Allan Svensson. När THE ANGRY BIRDS MOVIE får biopremiär är det inte bara första gången fåglarna pratar svenska, utan vi får äntligen veta varför de är så arga.


Chuck, Red och Bomb får svenska röster av Nassim Al Fakir, Fredde Granberg och Jens Hultén. Foto: Columbia Pictures och Rovio


Fredde Granberg gör rösten till den minst sagt tålamodsbefriade Red; Jens Hultén till explosive Bomb, Nassim Al Fakir till den intensive Chuck och Allan Svensson är den oövervinnelige Mäktiga örnen. Övriga röster görs av bland andra Cecilia Wrangel Schough, Adam Fietz och Alex Kantsjö.

Filmen tar oss med till en ö där bara glada fåglar som inte kan flyga bor. Eller nästan bara glada fåglar åtminstone. I detta paradis har Red, Chuck och Bomb alltid varit outsiders. Men när ön plötsligt invaderas av mystiska gröna grisar är det upp till trion att lista ut vad inkräktarna egentligen är ute efter.

Här kan du höra Angry Birds prata svenska för första gången:
THE ANGRY BIRDS MOVIE får biopremiär i hela landet den 13 maj och kommer att visas i 3D där tekniken är tillgänglig.

För ytterligare information, vänligen kontakta .(JavaScript must be enabled to view this email address)