2016-03-19 FN utser Red till grön hedersambassör på Internationella lyckodagenAngry Birds:


FN utser Red till grön hedersambassör på Internationella lyckodagen


Red, den animerade huvudkaraktären i THE ANGRY BIRDS MOVIE, har utsetts till grön hedersambassadör av FN inför den Internationella lyckodagen (International Day of Happiness). Ceremonin ägde rum igår kväll svensk tid i generalförsamlingens sal i FN-skrapan i New York inför hundratals unga människor.


FN:s gröne hedersambassadör Red framför Stockholm Globe Arena. Foto: Sony Pictures


Utnämnandet av Red är en del av #AngryBirdsHappyPlanet-kampanjen för att främja den Internationella lyckodagen. Lyckodagen firas den 20 mars varje år för att sporra människor att kämpa mot klimatförändringarna.

FN instiftade den Internationella lyckodagen 2011 då de anser att man in kan mäta ett lands välstånd och välbefinnande enbart i BNP – en mer inkluderande, rättvis, balanserad och hållbar strategi för tillväxt och utveckling är nyckeln till lycka och välmående.

Hjälp Red att bli grön - #AngryBirdsHappyPlanet
På plats under ceremonin fanns filmens amerikanska röstskådespelare Jason Sudeikis, Josh Gad och Maya Rudolph samt producenterna John Cohen och Catherine Winder. De bad publiken om deras hjälp att göra Angry Birds lyckliga genom att dra sitt strå till stacken mot klimatförändringarna: De presenterade ”Hjälp Red att bli grön”-material inklusive informationsmeddelanden som skapats för att stödja kampanjen. Genom att delta i #AngryBirdsHappyPlanet-kampanjen kan vi göra Angry Birds lyckliga när vi lägger ut meddelanden och bilder där vi visar hur vi tar hand om vår planet med exempelvis återvinning, att åka kollektivt eller att spara på el och vatten.

– Angry Birds har underhållit miljontals människor runt om i världen - och nu de är en del av att göra världen till en bättre plats, säger FN:s generalsekreterare Ban Ki-moon. Vi är stolta över att ge Red en anledning att bli grön. Det finns inget bättre sätt att lyfta fram den Internationella lyckodagen än att få hjälp av vår animerade ambassadör att öka medvetenheten om hur viktigt det är att ta itu med klimatförändringarna för att skapa en säkrare, mer hållbar och lyckligare framtid för oss alla.

– Vi är oerhört stolta över att FN har utsett Red från THE ANGRY BIRDS MOVIE till grön hedersambassadör. Red ser fortfarande arg ut, men vi vet att han ler på insidan. Som vi säger i vår ”Hjälp Red bli grön”-kampanj: ingenting gör en arg fågel lyckligare än en frisk planet. Vi är mycket glada över att tillsammans med FN kunna bidra till att öka medvetenheten om viktiga globala frågor som klimatförändringarna, säger John Cohen, producent för THE ANGRY BIRDS MOVIE och DUMMA MEJ.

Bor du i Stockholm kan du fira Internationella lyckodagen nu på söndag 20 mars tillsammans med Red i Mall of Scandinavia. Du kan träffa Red mellan kl 13:00-15:00.

THE ANGRY BIRDS MOVIE får biopremiär i hela landet den 13 maj och kommer att visas i 3D där tekniken är tillgänglig.

www.angrybirdshappyplanet.com

Foton från ceremonin: http://bit.ly/1SVPLJI
Kampanjmaterial: http://bit.ly/255kTLQ
Informationsmeddelanden i broadcastformat: http://bit.ly/22lYdYA
YouTube-länk till informationsmeddelanden: http://youtu.be/wqAiRU51-Wc and http://youtu.be/euyyyl4yOK0

• Meddelande # 1 – Huvudkampanjen
• Meddelande # 2 – Jason Sudeikis och Peter Dinklage
• Meddelande # 3 – FN:s generalsekreterare Ban Ki-moon


För ytterligare information, vänligen kontakta .(JavaScript must be enabled to view this email address)


Chuck, Red och Bomb får svenska röster av Nassim Al Fakir, Fredde Granberg och Jens Hultén. Foto: Columbia Pictures och Rovio