2016-05-03 ”David Cross: Making America great again!”


Sverigepremiär för amerikanske ståupparen David Cross
David Cross är skådespelaren, röstskådespelaren, författaren och komikern som medverkat i mindre roller i ett otal filmer och TV-serier. För många svenskar är han bårhusvaktmästaren i ”Men in Black”-filmerna och Tobias i ”Arrested Development”-serien. Just nu gör han sin första ståupp-turné på sex år i USA och i sommar kommer han till Stockholm. Tisdag 28 juni uppträder han med sin nya show ”David Cross: Making America great again!” på Oscarsteatern.

”Cross förstår kraften i provokation” skrev New York Times om ”Making America great again!” och David Cross drar sig inte för att skämta om och provocera sin publik med ämnen som i USA nästan betraktas som tabu: Religion, rasism, sexism, homofobi , arbetsmoral , droger, vapenkontroll, polisen, invandring, mat, våld i hemmet, våldtäkt, tatueringar. Det sägs att det var den kritik han fick för sin frispråkighet som fick honom att göra det långa uppehållet i turnerandet. Men nu är han tillbaka och har mötts av med öppna armar av både kritiker och publik.

– David Cross gjorde sig ett namn i USA med ”Mr Show”-serien på HBO tillsammans med Bob Odenkirk – många har jämfört den med Monty Python – och han är både älskad och hatad för sin utmanande humor. Nu hoppas jag att den svenska publiken ska upptäcka honom; jag tror hans komik går hem hos oss, vi tål lite mer än amerikanerna, säger Berang Shahrokni från arrangören Shownight.

”David Cross: Making America great again”
Tisdag 28 juni, kl 19:30
Oscarsteatern i Stockholm
Showen är cirka 90 min lång, ingen paus

Biljetter www.shownight.se
Biljetterna släpps tisdag 3 maj, kl 10:00
Biljettpris: 355 kr + serviceavgift

För ytterligare information, intervjuer, bilder etc vänligen kontakta

Marianne Djudic, Taste PR
E-post: .(JavaScript must be enabled to view this email address)
Mobil: 0707-952 956