2016-07-04 Sverige älskar musikaler - succéturnén fortsätter"Från Broadway till Duvemåla":


Allt började med att sångerskan Viktoria Tocca, som har stora internationella framgångar på sitt CV, tröttnade på att det är så svårt att komma in den svenska musikalbranschen. Helt sonika bokade hon Berwaldhallen i Stockholm, drog ihop en fantastisk ensemble av svenska musikalstjärnor med erfarenhet från huvudroller i musikaler både i Sverige och utomlands och satte samman föreställningen ”Från Broadway till Duvemåla”.

– Jag är inte den som sitter hemma och tycker synd om mig själv, skrattar Viktoria. Så jag tog saken i egna händer och bokade in Berwaldhallen. Vi har så många superduktiga musikalartister i det här landet som de flesta aldrig har hört talas om. Jag tänkte att ”det må bära eller brista” – går det åt skogen så gör det i alla fall det ackompanjerat av fantastisk musik!

”Från Broadway till Duvemåla” är en musikalisk upplevelse med älskade sånger från bland annat ”Lion King”, ”Kristina från Duvemåla”, ”Chess”, ”Miss Saigon”, ”Phantom of the Opera”, ”Dirty Dancing” och ”West Side Story”.

Stående ovationer och spontandans i bänkraderna

Intresset för föreställningen var långt över förväntan så under våren genomfördes fyra utsålda konserter i Berwaldhallen i Stockholm samt i Växjö, Luleå och Gävle. Ensemblen har mötts av stående ovationer och en publik som dansar och sjunger med i extranumret. Arbetarbladet skrev ”Musikalfest fick teatern att koka”.

I höst kommer ”Från Broadway till Duvemåla” till Kalmar, Motala, Ystad, Jönköping, Helsingborg, Vara, Baldersnäs, Bollnäs och Kristianstad klara (se turnéplan nedan). Föreställningen är redan inbokad för återbesök i både Växjö och Gävle hösten 2017.

Turnéplan
23 september – Kalmar, Kalmarsalen – Viktoria Tocca, Laila Adèle, Jesper Tydén, Daniel Sjöberg
24 september – Motala, Motala Convention Center – Viktoria Tocca, Laila Adèle, Jesper Tydén
27 september – Täby, Tibble Teater – skivreleasekonsert – Viktoria Tocca, Laila Adèle, Jesper Tydén, Daniel Sjöberg, Glenn Edell, Josefine Isaksson, John Martin Bengtsson
30 september – Ystad, Ystads Teater – Viktoria Tocca, Laila Adèle, Jesper Tydén
1 oktober – Jönköping, Kulturhuset Spira – Viktoria Tocca, Laila Adèle, Jesper Tydén, Daniel Sjöberg
7 oktober – Helsingborg, Konserthuset – Viktoria Tocca, Laila Adèle, Jesper Tydén, Daniel Sjöberg
12 oktober – Vara, Konserthuset – Viktoria Tocca, Laila Adèle, Jesper Tydén, Daniel Sjöberg
15 oktober – Baldersnäs, Baldersnäs Herrgård – Viktoria Tocca, Laila Adèle, Jesper Tydén
22 oktober – Bollnäs, Kulturhuset – Viktoria Tocca, Laila Adèle, Jesper Tydén, Daniel Sjöberg
28 & 29 oktober – Kristianstad, Kulturkvarteret Konserthuset – Viktoria Tocca, Laila Adèle, Jesper Tydén, Emil Sigfridsson

Om Viktoria Tocca
Bakom föreställningen ”Från Broadway till Duvemåla” ligger svenska sångerskan Viktoria Tocca som har en diger meritlista. Bland annat fick Viktoria stor uppmärksamhet när hon knep huvudrollen som Sissi vid världspremiären av musikalen ”Ludwig II” i Tyskland 2000-2001, och hon är en utav de yngsta sångerskor någonsin att bli godkänd av Andrew Lloyd Webber att göra huvudrollen Christine i ”Phantom of the Opera” – en roll hon spelade i Köpenhamn under två år i början av 2000-talet. 350 miljoner TV-tittare avnjöt hennes sång när hon sjöng live på isen under Europamästarinnan Irina Slutskajas avslutningsuppvisning vid EM i konståkning 2003.

Viktoria Tocca var nominerade i hela 18 kategorier – bland andra ”Årets album” för ”Dream It” och ”Årets kvinnliga klassiska artist”, ”Årets världsartist” och ”Årets live-uppträdande” – i den femte årliga prisgalan Indie Music Channel Awards som ägde rum i Grammy-muséet i Los Angeles den 24 april. Viktoria tog hem segern i sju klasser, bland annat ”Årets album”. Första gången galan ägde rum vann hon hela nio priser inklusive ”Årets artist” som utses av en jury.

Mer information om de medverkande, föreställningstider, biljettbokning, uppdaterad turnéplan mm finns på
www.franbroadwaytillduvemala.se


För ytterligare information, vänligen kontakta:

Marianne Djudic, Taste PR
E-post: .(JavaScript must be enabled to view this email address)
Mobil: 0707-952 956Viktoria Tocca