Om Anna-Lena Ahlström

Anna-Lena Ahlström var 38 år gammal när hon lämnade jobbet som skivbolagsdirektör och i januari 2000 begav sig till New York för att under ett år plugga foto på School of Visual Arts. Det var Anna-Lenas mamma som fick henne att ta steget: Mamman fotade mycket och var redaktör för Fotografiskt Album under många år, men när Anna-Lena var ung var det musikbranschen som lockade. Hon började som ”promotiontjej” på skivbolag, klättrade vidare i karriären till produktchef, marknadschef (första kvinnliga på ett svenskt skivbolag) och slutligen VD. Men Anna-Lenas mamma märkte att hon var ganska uttråkad och fick henne att gå en fotokurs på folkuniversitetet. Där upptäckte hon inte bara att hon tyckte fotografering var otroligt roligt, hon var bra på det också.

När Anna-Lena kom hem från New York efter ett års intensivt pluggande arbetade hon halvtid som fotograf och halvtid som manager åt bland andra Army of Lovers och Alcazar innan hon till slut bestämde sig för att satsa helhjärtat på fotograferingen.

Under de senaste tio åren har Anna-Lena Ahlström porträtterat hundratals personer: författare, artister, politiker, kungligheter och skådespelare. Nu ställer hon för första gången ut ett urval av sina porträtt, bland andra porträtten av Kungen och Drottningen som är underlag till de nya porträttfrimärkena (se nedan) med kungaparet. I utställningen finns också porträtt av Carola, Petra Marklund, Bill Skarsgård, Marit Bergman, Jenny Wilson, Eva Dahlgren, Mikael Persbrandt, prins Carl Philip, prinsessan Christina, Lena Ph, Miss Li, Kristian Gidlund, Adam Lundgren, Gustav Skarsgård, Cecilia Frode, Tove Styrke m fl. Totalt är det fyrtiotalet porträtt som ställs ut.

Utställningen inleds med en vernissage torsdagen den 15 januari – samma dag som de nya porträttfrimärkena av kungaparet släpps – och pågår sedan till och med den 28 februari i Hotel Diplomats lounge, Strandvägen 7 C i Stockholm. Loungen är öppen dagligen kl 06:00-midnatt.

Här kan du se Anna-Lenas bilder:
http://annalenaahlstrom.se/

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Marianne Djudic, Taste PR
E-post: .(JavaScript must be enabled to view this email address)
Mobil: 0707-952 956